راهکارهای نگهداری و خرید فرش دستباف

ساخت وبلاگ
 

در قسمت قبلی مهمترین موزه های فرش دستباف در جهان به بررسی دو موزه مهم در این حوزه پرداختیم: موزه فرش باکو و موزه هنر وین. در ادامه این مطلب قصد داریم تا تعدادی دیگر از مهمترین موزه‌های فرش دستباف را بررسی نماییم. بعضی از این موزه‌ها به صورت تخصصی تنها به نمایش دادن فرش دستباف می‌پردازند، و برخی دیگر در زمره موزه‌های هنری قرار می‌گیرند و در میان انبوه آثارشان، فرش‌های نفیس دستباف را نیز در معرض دید مخاطبان قرار می‌دهند.

موزه لوور

موزه لوور پاریس یکی از بزرگ‌‌ترین موزه‌های جهان است و آثار تاریخی بسیار زیادی را در خود جای داده است. لوور بزرگترین موزه هنر و بنایی تاریخی در مرکز شهر پاریس می‌باشد. در این موزه بالغ بر ۳۸۰۰۰ اثر هنری مربوط به پیش از تاریخ تا سده ۲۱ میلادی در فضایی بالغ بر ۷۲۷۳۵ متر مربع جمع‌آوری و در معرض دید قرار گرفته است. در سال ۲۰۱۷ میلادی، موزه لوور، با ۸/۱ میلیون بازدید کننده، در فهرست پربازدیدترین موزه‌های جهان قرار گرفت.

موزه لوور از سال ۱۷۹۳ میلادی تا امروز به عنوان «موزه عمومی» فعال بوده و تمرکز اصلی خود را بر روی هنر، تاریخ بشر و فرهنگ قرار داده است. از مهمترین آثار این موزه می‌توان به لوح حمورابی، تابلوی بانوی صخره‌ها و تابلوی مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی اشاره کرد. در میان تمام این آثار، بازمانده‌هایی از هنر ایران پیش و پس از اسلام نیز به چشم می‌خورد. فرش دستباف نیز از جمله همین محصولات است.

در گذشته، پادشاه‌های کشورهایی مثل ایران قالی‌هایی نفیس را به عنوان هدایای دیپلماتیک به پادشاهان دیگر کشورها اهدا می‌کرند. فرش‌های ارزشمند متعددی در موزه لوور نگهداری می‌شود. یکی از مهمترین این آثار، فرشی ابریشمی بافته شده در کاشان با نقشی از حیوانات است. تاریخ بافت این قالی به اواخر قرن شانزدهم بازمی‌گردد.

موزه ویکتوریا و آلبرت لندن

این موزه به جهت داشتن ذخائر غنی آثار هنری از جمله برترین موزه‌های جهان است. از نظر هنرهای تزئینی، بزرگ‌ترین موزه جهان به شمار می‌رود. این موزه مجموعه‌ای از حدود 2.3 میلیون اشیایی را دارد که بیش از 5000 سال از خلاقیت بشر را در خود جای داده‌اند.

این موزه در سال ۱۸۵۲ تأسیس گردیده و به نام ملکه ویکتوریا و پرنس آلبرت که در جوانی درگذشت نام‌گذاری شده است. موزه ویکتوریا و آلبرت در منطقه برامپتون لندن از شهرک سلطنتی کنزینگتون و چلسی، واقع شده است. موزه ویکتوریا و آلبرت که مساحتی برابر ۵٫۱ هکتار را پوشش می‌دهد دارای ۱۴۵ گالری‌ است. گستره مجموعه‌های آن از ۵۰۰۰ سال آثار هنری، از دوران باستان تا به امروز، از فرهنگ‌های اروپا، شمال آمریکا، آسیا و شمال آفریقا را فرا می‌گیرد.

مجموعه بی‌نظیری از صنایع دستی، از سازهایی بسیار قدیمی تا کوزه‌ای هشتصد ساله و همچنین فرش‌های دستباف در این موزه نگهداری می‌شوند. یکی از مهمترین این آثار فرش معروف اردبیل است که در این موزه در دیدرس بازدیدکنندگان قرار دارد. فرش اردبیل یا همان قالی شیخ صفی قدیمی‌ترین و در عین حال یکی از بزرگترین و زیباترین فرش‌های جهان است.

این قالی از لحاظ تاریخی نیز سند و مدرک مهمی محسوب می‌شود. زیرا دارای تاریخ و امضا می‌باشد و در سال ۱۵۳۹ میلادی (۹۴۶ هجری)، یعنی سیزدهمین سال سلطنت پنجاه و دو ساله شاه طهماسب بافته شده است.

موزه متروپولیتن نیویورک

موزه متروپولیتن یکی از بزرگ‌ترین و مشهورترین موزه‌های جهان است و در منهتن نیویورک و در مجاورت ضلع شرقی سنترال پارک قرار دارد. این موزه در ۱۸۷۲ میلادی افتتاح شده است و مجموعه‌ای درخشان از فرهنگ و تمدن و هنر بشر را در خود جای داده است.

آثاری بی‌همتا، زیبا و همچنین گران‌بها در موزه متروپولیتن نیویورک وجود دارد. نمایش آنها متروپولیتن را به یکی از پربازدیدترین موزه‌های شهر تبدیل کرده است. توانسته حدود چهار میلیون بازدیدکننده را به سمت خود جلب کند. در میان انبوهی از این آثار هنری فرش‌های دستباف نیز خودنمایی می‌کنند.

این موزه زیباترین و مشهورترین فرش‌های صفوی را در خود جای داده است. یکی از معروف‌ترین این قالی‌ها فرش بازوبندی است که شکوه هنر ایرانی را به رخ جهانیان می‌کشد. این فرش که در اول قرن شانزدهم بافته شده است، طرح هندسی ستاره‌ای را دارد که مبارزه سیمرغ و اژدها را نشان می دهد.

برای ادامه کلیک کنید : مهمترین موزه های فرش دستباف در جهان (قسمت سوم)

سی پرشیا

راهکارهای نگهداری و خرید فرش دستباف...
ما را در سایت راهکارهای نگهداری و خرید فرش دستباف دنبال می کنید

برچسب : فرش دستباف ,سی پرشیا ,خرید فرش دستباف, نویسنده : ستاری persianrug بازدید : 189 تاريخ : يکشنبه 23 آذر 1399 ساعت: 23:43

پس از خرید فرش دستباف ، معمولا مهمترین چالش خانواده ها نگهداری از فرش است. در این میان بعضی معتقدند برای محافظت بیشتر از فرش باید آن را مرتب جارو کشید و شست. بعضی نیز معتقدند فرش را باید از تابش نور خورشید دور نگاه داشت و … اما در این میان به نظر می‌رسد نکات ضد و نقیضی نیز وجود دارد که می‌توانند افراد را دچار سردرگمی در انتخاب روش‌های نگهداری از فرش نمایند. در نتیجه در طول این مقاله تلاش‌مان بر این خواهد بود تا اصولی‌ترین و کاربردی‌ترین نکات در نگهداری از فرش دستباف را در اختیار شما قرار دهیم. نکاتی که می‌توانند بر عمر و کیفیت فرش‌های دستباف شما بیافزایند:

نگهداری از فرش

  • جابجا کردن فرش

بهتر است فرش را در طول سال چند باری بچرخانید. این کار باعث می‌شود تا همه قسمت‌‌‌های فرش به یک میزان پا بخورند. همچنین با این عمل بعضی قسمت‌های فرش همیشه زیر مبلمان نخواهند ماند. میزان تابش نور نیز تنها بر یک بخش از فرش نخواهد بود.

  • جلوگیری از تابش نور

تا جایی‌که امکان دارد باید تلاش کنید تا از تابش مستقیم نور خورشید به روی فرش جلوگیری نمایید. نور خورشید در صورتیکه به صورت طولانی مدت بر روی فرش بتابد باعث از بین رفتن رنگ‌ها خواهد شد. انتخاب صحیح پرده و جابجایی فرش از جمله راهکارهای مناسب برای این مورد است.

نور آفتاب

  • چسب زدن یا نزدن به ریشه ها

یکی از مهمترین موارد در نگهداری از فرش ، که اختلاف نظر بر سر آن زیاد است، چسب زدن یا نزدن به ریشه‌های فرش است. بعضی برای مرتب کردن فرش و همچنین کشیده و پاره نشدن ریشه‌ها به انتهای آن‌ها چسب شیشه‌ای می‌زنند. بهتر است هرگز این کار را انجام ندهید. زیرا این عمل باعث پوسیدگی ریشه‌ها می‌شود. نرسیدن هوا عاملی خواهد بود برای تغییراتی شیمیایی در ماده چسب.

  • شستن فرش

شستشوی فرش نیز از دیگر مباحث مهم در نگهداری از آن است. برای محافظت بیشتر بهتر است زودتر از هر 5 سال یکبار اقدام به شستشوی فرش ننمایید. مواد شوینده‌ای که برای شستشو استفاده می‌شود برای الیاف فرش بدون ضرر نیستند. در ضمن توصیه می‌شود جهت شستشو از قالیشویی‌های مجاز و معتبر خدمات بگیرید.

شستن فرش

  • تردد با کفش

یکی دیگر از مواردی که باعث سابیدگی و همچنین کثیفی فرش می‌شود تردد با کفش بر روی آن است. سابیدگی پرزها به مرور زمان باعث از بین رفتن فرش می‌شود. کثیف شدن فرش نیز شما را مجبور به شستشوی بیش از اندازه آن خواهد نمود.

  • استفاده از جاروبرقی

جارو کردن فرش مشکلی برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند، اما نحوه جارو کردن می‌تواند در عمر فرش تاثیرگذار باشد. بهتر است برای تمیز کردن فرش جاروبرقی را با قدرت و فشار زیاد استفاده ننمایید. این کار به مرور زمان به الیاف طبیعی فرش آسیب می‌زند و باعث از بین رفتن آن‌ها می‌شود.

نگهداری از فرش

  • استفاده از پد

برای جلوگیری از کشیدگی تار و پود فرش بهتر است زیر آن پد بیاندازید. با این کار از فرسودگی و پارگی فرش جلوگیری می‌شود و در نتیجه طول عمر و کیفیت فرش افزایش می‌یابد. در نتیجه برای اینکه فرشی نرم‌تر و باکیفیت‌تر داشته باشید به میزان مساحت فرش‌تان پد تهیه نمایید و به زیر فرش بیاندازید.

پد فرش

 شما چه تجربیاتی دیگری در نگهداری و مراقبت از فرش دارید؟ می‌توانید نظرات خود را با ما و سایر مخاطبین در این صفحه به اشتراک بگذارید.

همچنین بخوانید : شش نکته‌ی مهم که در هنگام خرید فرش دستباف باید در نظر بگیرید

سی پرشیا مگ

راهکارهای نگهداری و خرید فرش دستباف...
ما را در سایت راهکارهای نگهداری و خرید فرش دستباف دنبال می کنید

برچسب : فرش دستباف ,سی پرشیا, نویسنده : ستاری persianrug بازدید : 215 تاريخ : يکشنبه 16 آذر 1399 ساعت: 23:42